Végleg megszabadulni az allergiától? Az immunterápiával lehetséges!

955
HOZZÁSZÓLÁS:

imunterápiaHa Ön allergiás, akkor bizonyára nagyon elege van már az állandó orrfolyásból, könnyezésből, szenvedésből, és mit sem adna azért, hogy végre örökre megszabaduljon mindezektől. Nos, napjainkban már elérhető egy módszer, ami segítségével ez az álma valóra válhat. A neve: immunterápia.

Az immunterápia lényege

Cikk hirdetés 8.

A szokásos gyógyszeres kezelés többnyire csak a tüneteket kezeli, de az immunterápia ennél jóval többet tesz. Valójában hozzászoktatja a szervezetet az allergiás reakcióért felelős allergénhez. Igaz ez a folyamat nem megy egyik percről a másikra, de a hatása is hosszú távú.

Az immunterápiát hazánkban a rovarméreg allergia, az enyhe asztma és az allergiás nátha esetén alkalmazzák. Főként azokban az esetekben javallott a módszer, ahol már 2 éve fennáll a betegség, vagy a szokásos tüneti kezelések részben vagy teljesen hatástalannak bizonyultak.

A kezelés alsó korhatára általában 5 év, felső határa pedig elvileg nincsen, az egészségi állapot megfelelő szintje viszont előírás.

Mikor nem lehet immunterápiát alkalmazni?

A  módszer megkezdése nem ajánlott súlyos immunbetegség, súlyos asztma, rossz általános egészségi állapot, rosszindulatú daganat vagy béta blokkolók szedése esetén. Terhesség fennállása mellett sem ajánlott belekezdeni a terápiába.

S mivel nem gyógyszert, hanem allergéneket kap a páciens, ezért nem kell gyógyszerkölcsönhatással sem számolni, és nem kell elhagyni a korábban szedett gyógyszereket sem.

Mik a feltételek?

Az immunterápia megkezdése előtt mindenképpen pontosan meg kell állapítani, hogy konkrétan mely allergén váltja ki a tüneteket.

Ennek tudatában lehet belekezelni a kezelésbe, mely során injekciós, szájon át, illetve nyelv alatt felszívódó szereket alkalmaznak. Általánosságban annyi elmondható, hogy az injekciós készítmények jobb eredményeket érnek el, de a mellékhatásaik is erőteljesebbek. A rovarméreg allergia esetén csak injekciós kezelés jöhet szóba.

Az immunterápia során kizárólag szigorúan ellenőrzött készítményeket alkalmaznak a betegek maximális biztonsága érdekében.

Meddig tart?

Az immunterápia nem egy rövid folyamat, éppen ezért legalább 3, s legfeljebb 5 évig tart egy ilyen kezelés. Annyi azonban bizonyos, hogy megéri a hosszadalmas fáradozás, hiszen a kezelést követően akár végleg megszabadulhatunk az átkozott allergiától.

955
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3226
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]